19 Şubat 2011 Cumartesi

kızarmış ekmek, biraz da peynir

mıııııııırrr,

hafta içi, mümkün olan son ana kadar uyumak için, yatakta 3 dakika fazla kalmak için yapmayacağımız yoktur. ve genelde de son anda yataktan fırlayıp daha gözümüzü açmadan, üstümüze bir şeyler geçirip kendimizi sokağa atıyoruz. otobüsü kaçırırsak veya servisi veya vapuru, veya trafiğe kalırsak sabah keşmekeşinde işe ulaşmamız imkaansız hale gelecek.

kahvaltı mı? o da ne?

okul yıllarında bile anneniz sizden önce kalkıp size çaylar demlese, kahvaltılar hazırlasa bir lokma ya yenir ya yenmezdi. şimdi kim kalkıp her sabah kahvaltı hazırlayacak. yatakta fazladan geçirilecek 3 dakikanın hesabını yapıyoruz biz burada.

e n'olcak peki o zaman kahvaltı meselesi? köşedeki simitçi ne güne duruyor değil mi? veya iş yerine gidince bir tost söylersiniz yanında da çay. ama ah o çay... ya makine çayı, ya poşet çay.

ve nihayet haftasonu. haftasonunun en güzel tarafı? tabi ki kahvaltı sofraları. hafta içi 5 günün acısını çıkartmalıyız.

sadece peynir ekmek olsun sofranızda veya mükellef bir sofra kurun ama mutlaka en azından bir dostunuz olsun yanınızda, bir sevdiğiniz. gözlerine baktığınızda içinizi ısıtan, yüzü gülen, sözü sohbeti tatlı bir dost. ve porselen bir demlikte demlenmiş tavşan kanı çayınız olsun yanınızda.

ve tabi çaydanlığınız kedili olsun.

buradan edinebilirsiniz...

sofra hazırmış beni çağırıyorlar, herkese afiyet olsun.

mıııııırrrr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sen de mırla

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...